Οι όμορφες μέρες της Νίλου στην Αφρική

Οι όμορφες μέρες της Νίλου στην Αφρική

-10%13,42 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου

 

Η Νίλου η πελαργίνα, ο πιστός της σύντροφος Μίαν και ο χαρούμενος σπίνος Χαντί έχουν ανοίξει τα φτερά τους για νέες περιπέτειες. Αυτή τη φορά οι τρεις φίλοι ταξιδεύουν για να βρουν τη μαμά τής Νίλου, χαμένη κάπου στην απέραντη Αφρική, αυτή τη μαγευτική γη, που κρύβει όμως ένα σωρό κινδύνους. Στο ταξίδι τους συναντάνε τις μοχθηρές ύαινες αλλά και μια μικρή μαύρη πελαργίνα, την Τζαμίλα, που έχασε τους δικούς της προσπαθώντας να ξεφύγει από τον πόλεμο των ανθρώπων. Η Νίλου, που δεν ξεχνά ποτέ όσα πέρασε μόνη της στο υπέροχο πρώτο της ταξίδι, φροντίζει τη μικρή μαύρη πελαργίνα και γίνεται η «καινούρια μαμά» της, μέχρι να βρει κάποια οικογένεια πελαργών που θα θέλει να την υιοθετήσει. Οι τέσσερις φίλοι θα συναντήσουν στο ταξίδι τους παράξενα ζώα, από το μαραμπού-φιλόσοφο μέχρι τον νεαρό πρίγκιπα των ιπποπόταμων, και θα ανακαλύψουν πόσο δύσκολο είναι να μάθει κανείς τι σημαίνει υπομονή, ανεκτικότητα, μα πάνω απ’ όλα τι σημαίνει αγάπη. Η νέα περιπέτεια της Νίλου, με το αναπάντεχο φινάλε της, θα αγγίξει για μία ακόμα φορά τις καρδιές μικρών και μεγάλων.
Ένα υπέροχο βιβλίο για παιδιά (9+ ετών) και μιλά για την ειρήνη, για την αγάπη και για τις αρετές της υπομονής και της ανεκτικότητας.

Ο ΓΚΟΥΙΝΤΟ ΚΟΝΤΙ γεννήθηκε το 1965 στην Πάρμα, όπου ζει και εργάζεται ως συγγραφέας, ανθολόγος και δάσκαλος δημιουργικής γραφής. Είναι επίσης ιδρυτής του λογοτεχνικού περιοδικού Palazzo Sanvitale. Έχει γράψει αρκετά λογοτεχνικά βιβλία, ανάμεσά τους Το δειλινό στην κοιλάδα (2005), Τζοβανίνο Γκουαρέσκι, Βιογραφία ενός συγγραφέα (2008), Τα χίλια στόματα της δίψας μας (2012), και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις. Το 1998 απέσπασε το Βραβείο Κιάρα για το βιβλίο του Ο κροκόδειλος στο βωμό, το 1999 οι Γυάλινοι ουρανοί βρέθηκαν στη βραχεία λίστα για το Βραβείο Καμπιέλο, ενώ το 2013 τιμήθηκε με το Βραβείο Κάρλο Λέβι για το έργο του Ο μεγάλος ποταμός Πάδος.
Οι όμορφες μέρες της Νίλου στην Αφρική είναι το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα με πρωταγωνίστρια την πελαργίνα Νίλου και με εικονογράφηση του ίδιου. Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί επίσης το πρώτο βιβλίο της σειράς, με τίτλο Το υπέροχο ταξίδι της Νίλου, το οποίο μεταφράστηκε στην Ισπανία και τη Νότια Κορέα.

«Το υπέροχο ταξίδι της Νίλου»: Η γενναιοδωρία, η ανταποδοτικότητα, η φιλία, η συντροφικότητα, ο αποχωρισμός, η μοναξιά, ο φόβος, η εχθρότητα, η προσμονή, η λύπη, η χαρά και το θαύμα της φύσης μέσα στη διαδρομή προς την ενηλικίωση, στον δρόμο για την ωριμότητα. Ο κύκλος της ζωής σε ένα συναρπαστικό παραμύθι για ενήλικες και παιδιά.

«Οι όμορφες μέρες της Νίλου στην Αφρική»: Η Νίλου η πελαργίνα, ο πιστός της σύντροφος Μίαν και ο χαρούμενος σπίνος Χαντί έχουν ανοίξει τα φτερά τους για νέες περιπέτειες. Αυτή τη φορά οι τρεις φίλοι ταξιδεύουν στην απέραντη Αφρική, αυτή τη μαγευτική γη που κρύβει ένα σωρό κινδύνους αλλά και εκπλήξεις…

Η νέα περιπέτεια της Νίλου –ένα όμορφο αναγνωστικό ταξίδι όπου συναντάμε τις έννοιες της υπομονής, της ανεκτικότητας, της ειρήνης και της αγάπης– με το αναπάντεχο φινάλε της, θα αγγίξει για μία ακόμα φορά τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Δύο βιβλία από τον Γκουίντο Κόντι, που υμνούν την αγάπη για τη ζωή, μέσα από το συναρπαστικό ταξίδι της πελαργίνας Νίλου, στην αρχή για τη μητέρα πατρίδα, αλλά και τις περιπέτειες και τα ανταμώματα με νέους φίλους και εχθρούς στη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και κατά την αναζήτηση της μητέρας στον τόπο της ενηλικίωσης.

Συγκινητικό, λυρικό, πλημμυρισμένο από εικόνες που άλλοτε σε ανεβάζουν ψηλά και άλλοτε νιώθεις το σκοτάδι που γρήγορα νικιέται από τη χαρά της ζωής.
Εξαιρετική και με μεγάλο σεβασμό η μετάφραση από τη Δήμητρα Δότση.

Έλενα Αρτζανίδου

Και τα δυο βιβλία του Κόντι ξεχωρίζουν. Και αξίζει να διαβαστούν από μικρούς και μεγάλους.
Βασίλης Κουτσιαρής, kosvoice.gr

Ο Γκουίντο Κόντι, ο οποίος μας πρόσφερε και την απόλαυση της εικονογράφησης, έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και σημαντικά βραβεία, όπως το Βραβείο Κιάρα και το Βραβείο Κάρλο Λέβι. Η μετάφραση της Δήμητρας Δότση είναι και εδώ, όπως και στο «Υπέροχο ταξίδι της Νίλου», εξαιρετική· με γνώση και ευαισθησία μετέφερε όλα τα ωραία αισθήματα και όλες τις θαυμάσιες πράξεις που λαμπρύνουν το βιβλίο.

Ελένη Σαραντίτη, diastixo.gr

 Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Χαρακτηριστικά

Δήμητρα Δότση
978-960-594-013-3
184
Βιβλία για μικρούς και μεγάλους
14x21
Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook